Спирането на захарта ще ви донесе здрав сън и младост

Прекомерната консумация на захар може не само да доведе до най-очевидните проблеми, като кариеси, но също до проблеми, свързани с нарушена функция на мозъка, депресия и тревожност, рак и сърдечни заболявания Захарта е сладка, изкушаваща и дори има успокоителен ефект, но тя може да бъде унищожителна за здравето ви, когато с нея се прекалява. Прекомерната…

Виж още

Професор смята, че Целиакията (цьолиакията) се причинява от вирус?

Заразяването с широкоразпространен вирус водещ до безсимптомна инфекция е една от първите стъпки към развитието на алергия към глутена, болезнено автоимунно заболяване което уврежда храносмилателната система при хора, страдащи от цьолиакия. При тях приема на житни, тестени и други хранителни продукти, съдържащи глутен силно уврежда чревните клетки, което ги променя морфологично и нарушава функцията им.…

Виж още

Докторът, който казва, че ваксините причиняват аутизъм е намерен мъртъв

Известният изследовател на аутизма и противник на ваксините в средата на тази година е намерен да плува мъртъв в река в Северна Каролина, а неговото убийство е направено при съмнителни обстоятелства. Рибар, който откри тялото на доктор Джеймс Брадстрит в реката свидетелства: „Той имаше огнестрелни рани на пръстите„. Разследването за смъртта е приключило, но това, което шокира целия…

Виж още

Според кардиолога Уйлям Дейвис съвременната пшеница е “перфектната хронична отрова”

Според кардиолога Уйлям Дейвис, който е написал книга за най-разпространеното в света зърно – съвременната пшеница, тя е “перфектната хронична отрова”. Дейвис казва, че житото, което ядем днес, не е от вида пшеница на нашите баби: “Това е високо, 18-инчово растение, създадено от генетични изследвания в 60-те и 70-те години на миналия век,” разказва Дейвис.…

Виж още

7 нови опасни съставки в хляба – ето защо сме болни и дебели!

Българите масово са болни и дебели, но не подозират, че проблемът се крие основно в нещо, без което не сядат да се хранят. Има нови опасни съставки в хляба, за които никой няма да ви каже – може да се оправдаят с търговската тайна. Въпреки че уж по закон, би трябвало да ни предупреждават какво…

Виж още

Запазване на здравето, само със спиране на глутена! 5-те признака за проблеми с глутена!

Всеки ден имаме повече информация относно този проблем – непоносимост към глутен, както и хората по-често имат това състояние Така че много от нас си задават въпроса дали те е необходимо да се откажат от храни, съдържащи глутен. Някои от нас вече са елиминирани глутеня от диетата си, даже и без никакви проблеми. Ето защо днес искаме да говорим по-подробно…

Виж още

Нитратите и тяхната вреда върху човека!

Искаме да ви запознаем от първо лице с въпросът: Нитратите! Какво са нитрати? Нитратите са соли на азотната киселина. Обикновено са бели или безцветни прахообразни, кристални вещества, които добре се разтварят във вода. Нитратите се използват масово в много отрасли: В земеделието като високо ефективни торове В хранително- вкусовата промишленост като оцветители и консерванти В…

Виж още

Какво е Аутизъм? Видеоклип с 13 отличия вече на български език!

Какво е аутизъм? Сигурно сте се опитвали да го обясните на някого. Не беше лесно, нали? Задачата става неколкократно по-трудна, ако този някой е дете. Замислете се колко време ви е отнело да изясните това дори на себе си. Това кратко 4-минутно клипче успява може би за пръв път да обясни просто, ясно и въздействащо трудната…

Виж още

Как проблемите в червата, влияят на психиката и цялостното здраве?

Бактерите в червата могат да влияят на човешкия мозък, смятат все повече учени през последните години. Микрофлората в нашата храносмилателна система може да провокира неврологични разстройства, да повиши риска от инсулт и да влияе на психичното ни състояние, предизвиквайки тревожност и депресия. Чревната революция Статия, публикувана наскоро в Microbiome разкрива връзка между измененията в чревната микрофлора и…

Виж още

Първата българска безглутенова бира е вече факт

Българската пивоварна индустрия се сдоби с нов тип напитка – без съдържание на глутен. “Пивото е произведено от безглутенови суровини като елда, просо, ориз и други. Ние заменихме част от пшеничения малц, който е основна част от производството на бира, с 24% безглутенови суровини”, обясни създателят на иновативната алкохолна напитка проф. Грабриела Маринова. Напитката съдържа…

Виж още

Д-р Райна Стоянова: При тиреоидит на Хашимото трябва да се избягва глутен

Храненето винаги е било част от терапевтичния план за овладяването на всяко едно заболяване, а когато става въпрос за хронични заболявания, каквито са автоимунните например, то се превръща в панацея, начин на живот, допълнителна квалификация и дори изкуство. Заедно със специалистите лекари ще изучим логичната връзка между заболяванията и храненето, за да покажем, че дори…

Виж още

Варна е първият град с безглутенова детска кухня

Варна да има специализирана детска кухня, в която да се приготвя храна за деца със специфични хранителни режими. Това бе една от темите на днешното заседание на общинската комисия „Наука и образование“. Членовете на комисията одобриха предложението на „Ученическо и столово хранене“ да се обособи такава кухня-майка, която да бъде разположена в сградата на МГ…

Виж още